Sunday, January 3, 2010

Beautiful flowers - Pelargonium


6 comments:

 1. Andreea, ai ceva în cap, hai să vedem cum duci critica:
  Lumina e plictisitoare şi puţină, cîmpul de profunzime e inadecvat!
  Care este ideea acestui close-up? Ţi-a plăcut combinaţia roşu-verde? Atît? Îmi scapă ceva? Poţi să detaliezi acest demers fotografic?
  Mai încearcă, pînă la urmă o să iasă!

  ReplyDelete
 2. Ok. A fost o incercare de macro.
  Din pacate n-am nici obiectiv nici blitz de macro. Pozele sunt facute cu teleobiectivul si cu blitz-ul din aparat (florile erau intr-un ghiveci la geam, afara era noapte si in camera lumina putina). Combinatia rosu-verde mi-a placut da rmai mult mi-au placut florile. O sa mai incerc dar cu obiectiv sau lentile de macro sau poate ai tu alta "reteta" si t elasa inima sa-mi-o spui!
  Multumesc pentru comentariu si mai treci pe aici!

  ReplyDelete
 3. Nu o să fac teoria fotografiei macro. Asta o găseşti prin cursuri, pe net, nu asta e important. Pot însă să ofer o părere personală şi subiectivă. Nu obiectivul de macro e problema. În principiu plaja focală a teleobiectivului ar trebui să fie acoperitoare.
  Mişto la fotografia macro este că se poate controla foarte eficient şi ieftin subiectul fotografiat. Întîi rezistaţi tentaţiei de a fotografia noaptea. Reveniţi pe lumină asupra subiectului şi regizaţi cadrul: plecînd de la ideea că ar trebui un cîmp de profunzime o idee mai mare, reglaţi diafragma corespunzător, şi controlaţi mediul astfel:
  - una sau două lămpi de birou pot face destulă lumină. Încercaţi să evitaţi combinaţia lumină continuă/bliţ, se complcă treaba şi devine prea intuitivă schema de iluminare.
  - cîteva coli subţiri de hîrtie difuzează lumina.
  - puteţi improviza cu alţi modificatori de lumină (din staniolul de la o ciocolată se poate improviza o blendă reflectorizantă), diverse scheme.
  - puteţi încercă să pulverizaţi apă pe floare, practic puteţi încerca orice vă lasă imaginaţia şi nu omoară planta :-))

  Nu există o reţetă. Dar cred că în domeniul macro se pot obţine rezultate foarte bune, e drept cu un pic de muncă şi cîteva încercări.

  ReplyDelete
 4. Multumesc mult, o sa incerc din nou!

  ReplyDelete
 5. Succes.
  Pont: pe blogul lui Horhhe e un tutorial interesant numit DOF mare în fotografia mică. Interesant şi util, bagă nasul!

  ReplyDelete
 6. O sa ma uit.M-am uitat si la tutorialul "cum sa invechesti o pozna" si mi-a placut foarte mult.

  ReplyDelete